Taggade Hela världen

Royal Caribbean

Ta en titt på ett kryssningsfartyg från Royal Caribbean, du kommer att undra om det är sant. Skridskor, våg-pool med surfing, klättring… Med det här kryssningsföretaget så tycks allt vara möjligt. Dessutom så är de kända för att jobba mot bättre lösningar för miljön. Deras privata turistdestination på Haiti fick år 2013 certifikat för att erbjuda hållbar turism. Royal Caribbean jobbar också med att utveckla bättre teknik för motorer för att se till att deras många skepp är bättre för miljön.

Resa med Royal Caribbean kryssningar

Man kan resa med Royal Caribbean från Nordamerika, Asien, södra Europa och även från Skandinavien. Det finns avgångar från Stockholm såväl som från Köpenhamn. Dessutom så kan man börja resan i England i Southampton. Var resan börjar beror givetvis en hel del på var man vill kryssa. Med Royal Caribbean så kan du upptäcka platser som Bahamas och Bermuda, Asien, Australien, Kanada, Hawaii och mer. Du kan i stort sett upptäcka varje världshav med företagets olika båtar och kryssningar.

Aktiviteter på båtarna

Royal Caribbeans kryssningar passar mycket bra för familjer såväl som för par och singlar. På båtarna så finns det mycket att göra. Förutom att man kan äta gott och se på utsikten så erbjuds det en massa sport. Testa att vågsurfa i en pool på båten eller njut av helt vanlig simning i en pool under en blå himmel. Det är barnvänligt med aktiviteter och barnpassning för de små. Dessutom så är det förstås så att man kan stiga i land och se spännande platser under kryssningens gång och det är kul för alla åldrar.

Princess Cruises

Sedan 1965 så har Princess Cruises erbjudit sköna kryssningar. Det här kryssningsföretaget ägs av Carnival Corporation & Plc. som även äger kryssningsföretag som Holland America Line. Det här företaget har flera stora skepp. Ett av de största är Royal Princess som har bekväma hytter med balkonger. Företaget har sin bas i Kalifornien men ordnar kryssningar på flera håll i världen. De erbjuder över 360 destinationer. Princess Cruises blev kända genom såpoperan Love Boat som filmades på deras skepp.

Resa med Princess Cruises

Princess Cruises erbjuder kryssningar som tillhör kategorin Premium. Det betyder att man får bra priser, bra mat med många val, fina hytter med möjlighet till sviter, och något som kan påminna lite om en semester på ett fyrstjärnigt hotell fast på vatten. Du kan förvänta dig en rätt så traditionell kryssning. Med trevlig miljö och många olika tjänster. Något som verkligen uppskattas av de som reser på kryssningarna är privata balkonger vilket Princess Cruiser hävdar att de var först med.

Aktiviteter på båtarna

Det råder ingen brist på saker att göra då man kryssar med Princess. Du kan lyssna på intressanta föreläsningar, höra musik, se olika typer av shower och ta det lugnt vid poolen. Restaurangerna på båtarna är bra och erbjuder olika slags maträtter. För det mesta så är det så att maten ingår i priset. Det betyder att du får frukost, lunch, middag och mellanmål utan att behöva betala extra för detta. Samma sak gäller shower. Dessutom så ska vi inte glömma bort att fartyget lägger till i hamnar där du kan kliva av för att uppleva städer. När detta sker så brukar bussar inkluderas då det behövs.

Norwegian Cruise Line

Om du vill ha ett riktigt stort urval av mat och underhållning på ett enda skepp så är Norwegian Cruise Line ett bra val. Det här är ett kryssningsföretag som erbjuder en tillbakalutad upplevelse där olika intressen möts med spännande aktiviteter ombord. När du kryssar med Norwegian Cruise Line så kan du räkna med att det kommer att finnas gratis wifi såväl som god mat och dryck på båten. Dessutom så är detta företaget som har en egen ö som du kan vistas på för att uppleva något som är utöver det vanliga. Det finns avgångar från många olika hamnar i olika länder. Närmast är Köpenhamn men man kan också flyga till Spanien, USA eller kanske Honolulu för att ta sig till skeppet.

Res med Norwegian Cruise Line

Namnet till trots så är det här ett amerikansk-bermudas-företag som har sitt huvudkontor i Florida. Det kom till år 1966 och hette då Norwegian Caribbean Line. När du reser med Norwegians kryssningar så är det freestyle som gäller. Det betyder att man inte har någon särskild ordning för måltider. Du slår dig ner vid ett ledigt bord och det krävs inte några särskilda outfits för att vara välkommen i båtens restaurang. Det här kryssningsföretaget har två privata öar i Karibien, Harvest Caye i Belize och Great Stirrup Cay i Bahamas.

Populära kryssningsfartyg

Några av de populäraste kryssningsfartygen som du kan åka med är:

Norwegian Pearl – Ett skepp för cirka 3000 passagerare med barer, restauranger och aktiviteter. Här kan man njuta av musik och pop är ofta ett tema för resan. Kan passa bra för familjer såväl som för par och yngre resenärer.

Norwegian Jewel – Två dussin restauranger och några är helt gratis, inkluderade i resans pris. Här får också omkring 3000 passagerare plats.

Norwegian Joy – Det här är ett kryssningsfartyg som är byggt för den kinesiska marknaden där det kryssas flitigt.

Norwegian Sun – Detta skepp är mindre och tar bara omkring 2000 passagerare. Men det finns två pooler och en stor scen för riktigt god underhållning. Dessutom så har båten över 10 restauranger.

MSC

Som ett gigantiskt hotell som flyter på vattnet… Så kan man beskriva ett kryssningsfartyg från MSC som en gång grundades i Italien och som nu erbjuder kryssningar på flera hav. Det här kryssningsföretaget är ett av världens allra största privatägda. Med kontor i över 45 länder så är det inte svårt att finna en hamn där en MSC kryssning startar. Men blanda inte ihop kryssningsfartygen med de som kör containrar! MSC Cruises är en del av Mediterranean Shipping Company vars båtar enbart är till för att skeppa gods och inte festsugna människor.

Resa med MSC kryssningar

MSC har kryssningar på flera håll i världen. Du kan resa med deras kryssningar på västra och östra Medelhavet. Man har också turer i norra Europa. Spännande turer med stopp på Karibiska öar är mycket populära under vintersäsong, och dessutom så går flera skepp omkring Afrikas södra spets och i norra Asien. Du hittar även resor mellan dessa.

För svenskar så kanske det lockar mer med en resa söderut. Men det finns faktiskt riktigt intressanta nordiska kryssningar som tar dig över Östersjön till de baltiska staterna. Under sommartid så blir det behagligt väder och då kan det vara spännande att kliva av och ge sig ut på historievandringar och andra aktiviteter som anordnas på torra land.

Aktiviteter på båtarna

Butiker, god mat, pizza i hytten, lek för barnen, lek för föräldrar, dans, bad i pool och så stopp på intressanta platser förstås. När du undrar vad du kan göra på en MSC kryssning så är frågan egentligen vad du inte kan göra. Båtarna är försedda med det bästa av det bästa i form av underhållning och aktiviteter. Man behöver inte gå iland då man får allt som en perfekt semester kräver direkt ombord!

Celebrity Cruises

Galapagos, Asien, Alaska… Med Celebrity Cruises så kan du upptäcka många platser på vår vackra planet. Det här är ett kryssningsföretag som grundades år 1988 av Chandris Group som har sitt säte i Grekland. Det är klart att du kan stanna på båten och fortsatt njuta av allt det som erbjuds. Men för många så handlar en kryssning med Celebrity Cruises om alla de platser som man kan nå med skeppen. Du får gott om tid till att upptäcka städer, shoppa lokalt och även testa restauranger som du annars bara hade kunnat läsa om.

Resa med Celebrity Lines

Du kan starta din kryssning med Celebrity Cruises från Stockholm. Beroende på var du vill kryssa så får du uppsöka en hamn i Europa eller kanske i USA. Fartygen ligger i olika hamnar men erbjuder alla samma lyx och komfort. Ombord så kan du njuta av spa och även ta dig tid till att fundera lite på livet då du sitter på däck och blickar ut över öppet hav. Båtlivet är bekvämt och du får olika alternativ för mat då båtarna rymmer flera restauranger. Hytterna är trevliga men tänk på att fråga om detta när du bokar då man kan göra särskilda val i enlighet med de behov som finns.

Aktiviteter på båtarna

Vad ska du göra ombord? Det blir faktiskt en fråga som du får fundera lite på för det pågår så mycket på samma gång då man kryssar med Celebrity Cruises. Kanske får du möjlighet att se en show med en känd artist eller så väljer du att utveckla dina sinnen med någon form av hobby som du inte har testat förr. Bada i pooler och se fram emot nästa hamn då du kan ta fantastiska bilder från däck då ni sakta seglar in mot nya äventyr.

Carnival

Det är många som väljer att kryssa med Carnival som har fått flera viktiga utmärkelser som bästa kryssningslinje och mer. Carnivals senaste skepp, Carnival Visat, kom år 2016 och det är fler på gång. År 2018 så lanserades Carnival Horizon och året därpå Carnival Panorama. Det här är ett kryssningsföretag som har som mål att skapa roliga semestrar på hav. När du är ombord på ett av deras kryssningsfartyg så kan du räkna med underhållning dygnet runt. Underhållningen är till för stora och små så Carnival är ett bra val för hela familjen.

Resa med Carnival kryssningar

Vad sägs om en blandning av god mat, bad med vattenrutschkanor, casino, och så en skön fest på båtens däck? Det här är vardagen ombord på en Carnival kryssare. Du kan välja mellan 3 till 16 dagars turer. Avgångar finns från kusterna i USA såväl som från Kanada, Puerto Rico, Europa och Barbados. Du kan segla ut på Karibiens blåa vatten eller upptäcka Mexiko, Alaska, Kuba eller kanske Medelhavet från en lyxkryssare. Carnival har mycket att erbjuda och du kan ta dig hela vägen till Australien med deras båtar om du vill.

Mycket att göra ombord

På båtarna så finns det en hel del att göra. Om du vill fira högtider så kan du boka in en kryssning mot slutet av året eller kanske till våren. Att fira jul med vänner och familj på en kryssning i Karibien låter kanske inte så dumt. Det hålls fester och du kan njuta av restauranger som är i världsklass. Kryssningarna som är särskilt lämpade för barnfamiljer har också särskilda aktiviteter för barn som gör det möjligt för föräldrar att få lite ledigt.

Costa Cruises

Costa lovar att det inte spelar någon roll vilken typ av semester du är ute efter. De kan göra dina drömmar till verklighet med hytter som har havsutsikt och så fantastiska restauranger. Underhållningen är till för vuxna och barn och dessutom så kan du räkna med stopp under resans gång. Att kliva av och utforska exotiska platser är en viktig del av kryssningen med Costa som erbjuder semestrar på flera håll i världen. Du kan börja din kryssning i Sverige, Danmark, Finland, Island eller kanske i Norge. Starthamnen beror på den kryssning som du väljer.

Resa med Costa kryssningar

Costa Cruises största målgrupp är italienare och turister från andra länder som vill besöka Italien. Bolagets ägare finns dock i USA och Storbritannien. Du behöver inte resa långt för att njuta av en Costa kryssning. De erbjuder turer i norra Europa. Upptäck baltstaterna för omkring 5000 kronor. Då kan du börja i Stockholm och resa mellan 2 och 11 nätter. Varje paket är unikt och det finns många val!

Costa har riktigt prisvärda kryssningar i Medelhavet som kan gå på under 2000 kronor. Den här typen av kryssning inkluderar stopp i vackra städer längsmed Italiens kust. Även om barn kan uppskatta aktiviteterna på båten och det sköna vädret så kan de historiska platserna vara av större intresse för vuxna. Ett utmärkt val för den som har gått i pension och som vill resa i ett lugnt och skönt tempo bland franska städer och spanska öar.

Aktiviteter på båtarna

Costa har också populära singelkryssningar. Det här är kryssningar där allting är utformat med tanke på dig som vill resa ensam. På båten så får du underhållning samt en massa sköna aktiviteter som friskvård. Utöver det grundpaket som man beställer så finns det alltid mer att lägga till på båten om du vill det.

Costas kryssningar är kända för att erbjuda komfort och spänning. De olika fartygen har utrustats med allt från bubbelpool till sportplaner där det går att spela basket eller köra aerobics tillsammans med andra mitt ute på havet.

Holland America Line

Det finns så många kryssningslinjer att välja bland att det ibland kan kännas svårt att veta vad som kommer att passa bäst. Om du är ute efter något klassiskt som kombinerar lyx med elegans och eftertanke så är Holland America Lines fartyg av största intresse. Holland America Line erbjuder regelbundna kryssningar på olika håll i världen. De är också kända för att erbjuda riktigt god mat i sina restauranger.

Resa med Holland America Line

Detta historiska rederi startade sina resor redan 1873 med resor från Nederländerna till USA. På den tiden var det dock snarare ett transportsätt än frågan om nöjeskryssning. Glamouren från dessa dagar är dock något som bolaget tagit fasta vid och känslan av att vara tillbaka till det förra sekelskiftes lyx går inte att ta miste på.

Se björnar i Alaska, snorkla vid Australiens stora barriärrev, känn den vita sanden under fötterna på en strand i Bermuda, eller res västerut mot de brittiska öarna. Det här kryssningsföretaget har 15 skepp och det är ganska många. Det största skeppet har plats för över 2000 passagerare och det kan låta som mycket men är faktiskt inte det i kryssningssammanhang.

När du reser med Holland America Line så känner du lyxen. De har investerat stora pengar i att skapa unika miljöer ombord, miljöer där man verkligen kan trivas. Hytterna är väldigt fina och har sköna sängar. Skeppen har utrustats med fina mattor och det hänger konst på väggarna. Det är sofistikerat och elegant. Förutom i show-rum så blir det inte mycket blink och neon på båtarna.

Aktiviteter på båtarna

Underhållningen handlar för det mesta om musik. Du kan njuta av jazz och blues. Det spelas också piano i lounger. Lincoln Centret samarbetar med Holland America Line så det finns alltid en klassisk kvartett ombord. Det här är valet om du vill få en mer klassisk och lugn känsla, inte om du är ute efter mer modern popmusik. Det kan finnas shower med musik av Beatles och Abba.

Man vänder sig främst till lite äldre resenärer. Det finns klubbar för barn men det här går inte att jämföra med vad andra kryssningsföretag som till exempel Disney erbjuder. Det finns gott om pooler men inte direkt stora vattenrutschbanor ner i dessa.