Taggade Party

Royal Caribbean

Ta en titt på ett kryssningsfartyg från Royal Caribbean, du kommer att undra om det är sant. Skridskor, våg-pool med surfing, klättring… Med det här kryssningsföretaget så tycks allt vara möjligt. Dessutom så är de kända för att jobba mot bättre lösningar för miljön. Deras privata turistdestination på Haiti fick år 2013 certifikat för att erbjuda hållbar turism. Royal Caribbean jobbar också med att utveckla bättre teknik för motorer för att se till att deras många skepp är bättre för miljön.

Resa med Royal Caribbean kryssningar

Man kan resa med Royal Caribbean från Nordamerika, Asien, södra Europa och även från Skandinavien. Det finns avgångar från Stockholm såväl som från Köpenhamn. Dessutom så kan man börja resan i England i Southampton. Var resan börjar beror givetvis en hel del på var man vill kryssa. Med Royal Caribbean så kan du upptäcka platser som Bahamas och Bermuda, Asien, Australien, Kanada, Hawaii och mer. Du kan i stort sett upptäcka varje världshav med företagets olika båtar och kryssningar.

Aktiviteter på båtarna

Royal Caribbeans kryssningar passar mycket bra för familjer såväl som för par och singlar. På båtarna så finns det mycket att göra. Förutom att man kan äta gott och se på utsikten så erbjuds det en massa sport. Testa att vågsurfa i en pool på båten eller njut av helt vanlig simning i en pool under en blå himmel. Det är barnvänligt med aktiviteter och barnpassning för de små. Dessutom så är det förstås så att man kan stiga i land och se spännande platser under kryssningens gång och det är kul för alla åldrar.

Norwegian Cruise Line

Om du vill ha ett riktigt stort urval av mat och underhållning på ett enda skepp så är Norwegian Cruise Line ett bra val. Det här är ett kryssningsföretag som erbjuder en tillbakalutad upplevelse där olika intressen möts med spännande aktiviteter ombord. När du kryssar med Norwegian Cruise Line så kan du räkna med att det kommer att finnas gratis wifi såväl som god mat och dryck på båten. Dessutom så är detta företaget som har en egen ö som du kan vistas på för att uppleva något som är utöver det vanliga. Det finns avgångar från många olika hamnar i olika länder. Närmast är Köpenhamn men man kan också flyga till Spanien, USA eller kanske Honolulu för att ta sig till skeppet.

Res med Norwegian Cruise Line

Namnet till trots så är det här ett amerikansk-bermudas-företag som har sitt huvudkontor i Florida. Det kom till år 1966 och hette då Norwegian Caribbean Line. När du reser med Norwegians kryssningar så är det freestyle som gäller. Det betyder att man inte har någon särskild ordning för måltider. Du slår dig ner vid ett ledigt bord och det krävs inte några särskilda outfits för att vara välkommen i båtens restaurang. Det här kryssningsföretaget har två privata öar i Karibien, Harvest Caye i Belize och Great Stirrup Cay i Bahamas.

Populära kryssningsfartyg

Några av de populäraste kryssningsfartygen som du kan åka med är:

Norwegian Pearl – Ett skepp för cirka 3000 passagerare med barer, restauranger och aktiviteter. Här kan man njuta av musik och pop är ofta ett tema för resan. Kan passa bra för familjer såväl som för par och yngre resenärer.

Norwegian Jewel – Två dussin restauranger och några är helt gratis, inkluderade i resans pris. Här får också omkring 3000 passagerare plats.

Norwegian Joy – Det här är ett kryssningsfartyg som är byggt för den kinesiska marknaden där det kryssas flitigt.

Norwegian Sun – Detta skepp är mindre och tar bara omkring 2000 passagerare. Men det finns två pooler och en stor scen för riktigt god underhållning. Dessutom så har båten över 10 restauranger.

MSC

Som ett gigantiskt hotell som flyter på vattnet… Så kan man beskriva ett kryssningsfartyg från MSC som en gång grundades i Italien och som nu erbjuder kryssningar på flera hav. Det här kryssningsföretaget är ett av världens allra största privatägda. Med kontor i över 45 länder så är det inte svårt att finna en hamn där en MSC kryssning startar. Men blanda inte ihop kryssningsfartygen med de som kör containrar! MSC Cruises är en del av Mediterranean Shipping Company vars båtar enbart är till för att skeppa gods och inte festsugna människor.

Resa med MSC kryssningar

MSC har kryssningar på flera håll i världen. Du kan resa med deras kryssningar på västra och östra Medelhavet. Man har också turer i norra Europa. Spännande turer med stopp på Karibiska öar är mycket populära under vintersäsong, och dessutom så går flera skepp omkring Afrikas södra spets och i norra Asien. Du hittar även resor mellan dessa.

För svenskar så kanske det lockar mer med en resa söderut. Men det finns faktiskt riktigt intressanta nordiska kryssningar som tar dig över Östersjön till de baltiska staterna. Under sommartid så blir det behagligt väder och då kan det vara spännande att kliva av och ge sig ut på historievandringar och andra aktiviteter som anordnas på torra land.

Aktiviteter på båtarna

Butiker, god mat, pizza i hytten, lek för barnen, lek för föräldrar, dans, bad i pool och så stopp på intressanta platser förstås. När du undrar vad du kan göra på en MSC kryssning så är frågan egentligen vad du inte kan göra. Båtarna är försedda med det bästa av det bästa i form av underhållning och aktiviteter. Man behöver inte gå iland då man får allt som en perfekt semester kräver direkt ombord!