Taggade Äldre målgrupp

Holland America Line

Det finns så många kryssningslinjer att välja bland att det ibland kan kännas svårt att veta vad som kommer att passa bäst. Om du är ute efter något klassiskt som kombinerar lyx med elegans och eftertanke så är Holland America Lines fartyg av största intresse. Holland America Line erbjuder regelbundna kryssningar på olika håll i världen. De är också kända för att erbjuda riktigt god mat i sina restauranger.

Resa med Holland America Line

Detta historiska rederi startade sina resor redan 1873 med resor från Nederländerna till USA. På den tiden var det dock snarare ett transportsätt än frågan om nöjeskryssning. Glamouren från dessa dagar är dock något som bolaget tagit fasta vid och känslan av att vara tillbaka till det förra sekelskiftes lyx går inte att ta miste på.

Se björnar i Alaska, snorkla vid Australiens stora barriärrev, känn den vita sanden under fötterna på en strand i Bermuda, eller res västerut mot de brittiska öarna. Det här kryssningsföretaget har 15 skepp och det är ganska många. Det största skeppet har plats för över 2000 passagerare och det kan låta som mycket men är faktiskt inte det i kryssningssammanhang.

När du reser med Holland America Line så känner du lyxen. De har investerat stora pengar i att skapa unika miljöer ombord, miljöer där man verkligen kan trivas. Hytterna är väldigt fina och har sköna sängar. Skeppen har utrustats med fina mattor och det hänger konst på väggarna. Det är sofistikerat och elegant. Förutom i show-rum så blir det inte mycket blink och neon på båtarna.

Aktiviteter på båtarna

Underhållningen handlar för det mesta om musik. Du kan njuta av jazz och blues. Det spelas också piano i lounger. Lincoln Centret samarbetar med Holland America Line så det finns alltid en klassisk kvartett ombord. Det här är valet om du vill få en mer klassisk och lugn känsla, inte om du är ute efter mer modern popmusik. Det kan finnas shower med musik av Beatles och Abba.

Man vänder sig främst till lite äldre resenärer. Det finns klubbar för barn men det här går inte att jämföra med vad andra kryssningsföretag som till exempel Disney erbjuder. Det finns gott om pooler men inte direkt stora vattenrutschbanor ner i dessa.