MSC

Som ett gigantiskt hotell som flyter på vattnet… Så kan man beskriva ett kryssningsfartyg från MSC som en gång grundades i Italien och som nu erbjuder kryssningar på flera hav. Det här kryssningsföretaget är ett av världens allra största privatägda. Med kontor i över 45 länder så är det inte svårt att finna en hamn där en MSC kryssning startar. Men blanda inte ihop kryssningsfartygen med de som kör containrar! MSC Cruises är en del av Mediterranean Shipping Company vars båtar enbart är till för att skeppa gods och inte festsugna människor.

Resa med MSC kryssningar

MSC har kryssningar på flera håll i världen. Du kan resa med deras kryssningar på västra och östra Medelhavet. Man har också turer i norra Europa. Spännande turer med stopp på Karibiska öar är mycket populära under vintersäsong, och dessutom så går flera skepp omkring Afrikas södra spets och i norra Asien. Du hittar även resor mellan dessa.

För svenskar så kanske det lockar mer med en resa söderut. Men det finns faktiskt riktigt intressanta nordiska kryssningar som tar dig över Östersjön till de baltiska staterna. Under sommartid så blir det behagligt väder och då kan det vara spännande att kliva av och ge sig ut på historievandringar och andra aktiviteter som anordnas på torra land.

Aktiviteter på båtarna

Butiker, god mat, pizza i hytten, lek för barnen, lek för föräldrar, dans, bad i pool och så stopp på intressanta platser förstås. När du undrar vad du kan göra på en MSC kryssning så är frågan egentligen vad du inte kan göra. Båtarna är försedda med det bästa av det bästa i form av underhållning och aktiviteter. Man behöver inte gå iland då man får allt som en perfekt semester kräver direkt ombord!