American Cruise Lines

Varför inte upptäcka USA på en båt? Med American Cruise Lines så kan du ge dig ut på floder som Hudsonfloden och se öar som Long Island (och kanske sippa på en drink med samma namn?). Det här är ett kryssningsföretag som erbjuder 25 olika flodkryssningar i USA. De har mindre båtar som är utrustade med inredning som ger dig en lyxig upplevelse. American Cruise Lines grundades 1991 och har sitt huvudkvarter i Guilford i Connecticut. För att bege dig ut på kryssning på en flod i Amerika så måste du förstås först flyga över Atlanten men det kan det vara värt. Det här är en helt unik form av kryssningsupplevelse!

Resa med American Cruise Lines

Tänk dig att resa på en båt som påminner om berättelserna om Huckleberry Finn. De stora hjulen som finns i aktern är kanske bara för dekoration, men de ger känslan av att resa tillbaka i tiden. Med American Cruise Lines så kommer du att resa på vackra båtar som tar dig ut på floderna som finns utmed östkusten såväl som i inlandet i stater som Mississippi. Man kan också kryssa i Alaska, och en resa handlar om så mycket mer än avkoppling och vackra vyer. Det här är ju också en form av historieresa där du kan lära dig så mycket mer om USAs historia via vattenvägarna.

Något som kan göra stor skillnad är att båten sällan har mer än omkring 100 passagerare. Det gör att man får en mysig resa. Trots att kryssningen är i USA där allting är så stort så känns formatet mindre och lättare att ta till sig.

Aktiviteter på båtarna

Precis som andra kryssningar så kan du givetvis se fram emot god mat på American Cruise Lines båtar. Här får du underhållning och aktiviteter som är bra för kropp och själ. Missa inte att du kan få riktigt fina konserter från de bästa artisterna från Nashville. Om det här är musik som du uppskattar så ska du se till att boka in en resa då det blir äkta countryfest på båten!