TT-Line

Det privatägda tyska rederiet TT-Line kör färjetrafik mellan Sverige, Tyskland och Polen. Under 2023 öppnar även linjen som går mellan Karlshamn och Klaipėda. Ett perfekt och prisvärt sätt att åka på semester till kontinenten och samtidigt ha kul på väg mot din destination. Ombord på de nio olika färjorna kan du dansa, äta gott, sola på däck och låta barnen leka.

TT-Lines fartyg

TT-Line besitter nio fartyg med gott om plats, vacker panoramautsikt och hög säkerhet. Fartygen har alla sina egna namn som tagna direkt ur sagorna:

 • Nils Holgersson
 • Peter Pan
 • Tinker Bell
 • Akka
 • Robin Hood
 • Tom Sawyer
 • Nils Dacke
 • Huckleberry Finn
 • Marco Polo
tt line rostock bokakryssning - TT-Line

Färjelinjer Sverige – Tyskland

Boka en shoppingresa eller en långhelg med båt till Tyskland. På TT-Line kan du köpa en vanlig biljett eller passa på att boka en paketresa inklusive hotell i Tyskland.

Linjerna mellan Sverige och Tyskland är en av de mest populära rutterna som TT-Line trafikerar. Det finns två linjer du kan boka:

 • Trelleborg –Travemünde. Resan tar ca 8 timmar.
 • Trelleborg – Rostock. Resan tar ca 6 timmar.

Båda linjerna går både dagtid och nattetid med fyra avgångar per dygn. Det här är ett roligt och flexibelt sätt att resa ner till Europa eller från Europa upp mot Sverige när du bestämt dig för att göra en roadtrip. Självfallet kan du ta bilen med ombord.

Färjelinjer Sverige – Polen

Upptäck det fantastiska landet Polen med sin gömda riviera och sin unika historia. Med TT-Line kan du ta linjen mellan Trelleborg och Świnoujście, en liten gullig hamnstad byggd på 44 små öar alldeles intill tyska gränsen. Ett perfekt sätt att upptäcka Centraleuropa med bil, ta en shoppinghelg eller bara för att ha kul ombord.

Färjelinjer Sverige – Litauen

TT-Line har utökat sina rutter med två spännande linjer till Litauen. Antal avgångar per vecka är fem mellan Trelleborg – Klaipėda, och sex avgångar per vecka om du åker Karlshamn – Klaipėda.

 • Trelleborg – Klaipėda. Resan tar ca 16,5 timmar.
 • Karlshamn – Klaipėda. Resan tar ca 13 timmar.

Semester i de baltiska länderna ökar markant i popularitet. Priserna är betydligt lägre än i Sverige och resten av Europa, det finns fantastisk kultur att ta del av och arkitektoniska pärlor att beundra. Bara tre timmar bort från den söta medeltida staden Klaipėda ligger Litauens huvudstad Vilnius som också är värd ett besök.

Att göra ombord på TT-Line

Så fort du stiger ombord på några av TT-Lines många färjor har du en rad aktiviteter som ligger framför dina fötter. Njut av goda luncher, middagar, panoramabaren, snacksmenyer, baltisk mat och den traditionella svenska husmanskosten.

Utöver mat och dryck finns det en oändlig uppsjö av avkoppling och underhållning. Ta en tur i gymmet, boka tid för spa-behandling, gå på bio och se din favoritfilm, låt barnen gå på skattjakt och möta galna äventyr med proffsiga lekledare – eller varför inte prova din spellycka på slotmaskinerna. Och du – glöm inte bort att handla i den stora taxfreeshoppen till lägre priser. Ska du åka nattrutten? Då kan du se fram emot bekväma hytter att vila upp dig i, i väntan på tilläggning.

Ett ”grönt” sätt att resa

Inte nog med att TT-Line är ett kul och prisvärt sätt att bege sig ut i världen – rederiet har också fått en rad utmärkelser. På senare tid har man också startat Green ship – ett koncept som går ut på att minska miljöutsläppen och köra med dieselelektriskt driftsystem.