Taggade Lyx

Princess Cruises

Sedan 1965 så har Princess Cruises erbjudit sköna kryssningar. Det här kryssningsföretaget ägs av Carnival Corporation & Plc. som även äger kryssningsföretag som Holland America Line. Det här företaget har flera stora skepp. Ett av de största är Royal Princess som har bekväma hytter med balkonger. Företaget har sin bas i Kalifornien men ordnar kryssningar på flera håll i världen. De erbjuder över 360 destinationer. Princess Cruises blev kända genom såpoperan Love Boat som filmades på deras skepp.

Resa med Princess Cruises

Princess Cruises erbjuder kryssningar som tillhör kategorin Premium. Det betyder att man får bra priser, bra mat med många val, fina hytter med möjlighet till sviter, och något som kan påminna lite om en semester på ett fyrstjärnigt hotell fast på vatten. Du kan förvänta dig en rätt så traditionell kryssning. Med trevlig miljö och många olika tjänster. Något som verkligen uppskattas av de som reser på kryssningarna är privata balkonger vilket Princess Cruiser hävdar att de var först med.

Aktiviteter på båtarna

Det råder ingen brist på saker att göra då man kryssar med Princess. Du kan lyssna på intressanta föreläsningar, höra musik, se olika typer av shower och ta det lugnt vid poolen. Restaurangerna på båtarna är bra och erbjuder olika slags maträtter. För det mesta så är det så att maten ingår i priset. Det betyder att du får frukost, lunch, middag och mellanmål utan att behöva betala extra för detta. Samma sak gäller shower. Dessutom så ska vi inte glömma bort att fartyget lägger till i hamnar där du kan kliva av för att uppleva städer. När detta sker så brukar bussar inkluderas då det behövs.

Celebrity Cruises

Galapagos, Asien, Alaska… Med Celebrity Cruises så kan du upptäcka många platser på vår vackra planet. Det här är ett kryssningsföretag som grundades år 1988 av Chandris Group som har sitt säte i Grekland. Det är klart att du kan stanna på båten och fortsatt njuta av allt det som erbjuds. Men för många så handlar en kryssning med Celebrity Cruises om alla de platser som man kan nå med skeppen. Du får gott om tid till att upptäcka städer, shoppa lokalt och även testa restauranger som du annars bara hade kunnat läsa om.

Resa med Celebrity Lines

Du kan starta din kryssning med Celebrity Cruises från Stockholm. Beroende på var du vill kryssa så får du uppsöka en hamn i Europa eller kanske i USA. Fartygen ligger i olika hamnar men erbjuder alla samma lyx och komfort. Ombord så kan du njuta av spa och även ta dig tid till att fundera lite på livet då du sitter på däck och blickar ut över öppet hav. Båtlivet är bekvämt och du får olika alternativ för mat då båtarna rymmer flera restauranger. Hytterna är trevliga men tänk på att fråga om detta när du bokar då man kan göra särskilda val i enlighet med de behov som finns.

Aktiviteter på båtarna

Vad ska du göra ombord? Det blir faktiskt en fråga som du får fundera lite på för det pågår så mycket på samma gång då man kryssar med Celebrity Cruises. Kanske får du möjlighet att se en show med en känd artist eller så väljer du att utveckla dina sinnen med någon form av hobby som du inte har testat förr. Bada i pooler och se fram emot nästa hamn då du kan ta fantastiska bilder från däck då ni sakta seglar in mot nya äventyr.

Holland America Line

Det finns så många kryssningslinjer att välja bland att det ibland kan kännas svårt att veta vad som kommer att passa bäst. Om du är ute efter något klassiskt som kombinerar lyx med elegans och eftertanke så är Holland America Lines fartyg av största intresse. Holland America Line erbjuder regelbundna kryssningar på olika håll i världen. De är också kända för att erbjuda riktigt god mat i sina restauranger.

Resa med Holland America Line

Detta historiska rederi startade sina resor redan 1873 med resor från Nederländerna till USA. På den tiden var det dock snarare ett transportsätt än frågan om nöjeskryssning. Glamouren från dessa dagar är dock något som bolaget tagit fasta vid och känslan av att vara tillbaka till det förra sekelskiftes lyx går inte att ta miste på.

Se björnar i Alaska, snorkla vid Australiens stora barriärrev, känn den vita sanden under fötterna på en strand i Bermuda, eller res västerut mot de brittiska öarna. Det här kryssningsföretaget har 15 skepp och det är ganska många. Det största skeppet har plats för över 2000 passagerare och det kan låta som mycket men är faktiskt inte det i kryssningssammanhang.

När du reser med Holland America Line så känner du lyxen. De har investerat stora pengar i att skapa unika miljöer ombord, miljöer där man verkligen kan trivas. Hytterna är väldigt fina och har sköna sängar. Skeppen har utrustats med fina mattor och det hänger konst på väggarna. Det är sofistikerat och elegant. Förutom i show-rum så blir det inte mycket blink och neon på båtarna.

Aktiviteter på båtarna

Underhållningen handlar för det mesta om musik. Du kan njuta av jazz och blues. Det spelas också piano i lounger. Lincoln Centret samarbetar med Holland America Line så det finns alltid en klassisk kvartett ombord. Det här är valet om du vill få en mer klassisk och lugn känsla, inte om du är ute efter mer modern popmusik. Det kan finnas shower med musik av Beatles och Abba.

Man vänder sig främst till lite äldre resenärer. Det finns klubbar för barn men det här går inte att jämföra med vad andra kryssningsföretag som till exempel Disney erbjuder. Det finns gott om pooler men inte direkt stora vattenrutschbanor ner i dessa.