Taggade Alaska

Celebrity Cruises

Galapagos, Asien, Alaska… Med Celebrity Cruises så kan du upptäcka många platser på vår vackra planet. Det här är ett kryssningsföretag som grundades år 1988 av Chandris Group som har sitt säte i Grekland. Det är klart att du kan stanna på båten och fortsatt njuta av allt det som erbjuds. Men för många så handlar en kryssning med Celebrity Cruises om alla de platser som man kan nå med skeppen. Du får gott om tid till att upptäcka städer, shoppa lokalt och även testa restauranger som du annars bara hade kunnat läsa om.

Resa med Celebrity Lines

Du kan starta din kryssning med Celebrity Cruises från Stockholm. Beroende på var du vill kryssa så får du uppsöka en hamn i Europa eller kanske i USA. Fartygen ligger i olika hamnar men erbjuder alla samma lyx och komfort. Ombord så kan du njuta av spa och även ta dig tid till att fundera lite på livet då du sitter på däck och blickar ut över öppet hav. Båtlivet är bekvämt och du får olika alternativ för mat då båtarna rymmer flera restauranger. Hytterna är trevliga men tänk på att fråga om detta när du bokar då man kan göra särskilda val i enlighet med de behov som finns.

Aktiviteter på båtarna

Vad ska du göra ombord? Det blir faktiskt en fråga som du får fundera lite på för det pågår så mycket på samma gång då man kryssar med Celebrity Cruises. Kanske får du möjlighet att se en show med en känd artist eller så väljer du att utveckla dina sinnen med någon form av hobby som du inte har testat förr. Bada i pooler och se fram emot nästa hamn då du kan ta fantastiska bilder från däck då ni sakta seglar in mot nya äventyr.

Carnival

Det är många som väljer att kryssa med Carnival som har fått flera viktiga utmärkelser som bästa kryssningslinje och mer. Carnivals senaste skepp, Carnival Visat, kom år 2016 och det är fler på gång. År 2018 så lanserades Carnival Horizon och året därpå Carnival Panorama. Det här är ett kryssningsföretag som har som mål att skapa roliga semestrar på hav. När du är ombord på ett av deras kryssningsfartyg så kan du räkna med underhållning dygnet runt. Underhållningen är till för stora och små så Carnival är ett bra val för hela familjen.

Resa med Carnival kryssningar

Vad sägs om en blandning av god mat, bad med vattenrutschkanor, casino, och så en skön fest på båtens däck? Det här är vardagen ombord på en Carnival kryssare. Du kan välja mellan 3 till 16 dagars turer. Avgångar finns från kusterna i USA såväl som från Kanada, Puerto Rico, Europa och Barbados. Du kan segla ut på Karibiens blåa vatten eller upptäcka Mexiko, Alaska, Kuba eller kanske Medelhavet från en lyxkryssare. Carnival har mycket att erbjuda och du kan ta dig hela vägen till Australien med deras båtar om du vill.

Mycket att göra ombord

På båtarna så finns det en hel del att göra. Om du vill fira högtider så kan du boka in en kryssning mot slutet av året eller kanske till våren. Att fira jul med vänner och familj på en kryssning i Karibien låter kanske inte så dumt. Det hålls fester och du kan njuta av restauranger som är i världsklass. Kryssningarna som är särskilt lämpade för barnfamiljer har också särskilda aktiviteter för barn som gör det möjligt för föräldrar att få lite ledigt.

American Cruise Lines

Varför inte upptäcka USA på en båt? Med American Cruise Lines så kan du ge dig ut på floder som Hudsonfloden och se öar som Long Island (och kanske sippa på en drink med samma namn?). Det här är ett kryssningsföretag som erbjuder 25 olika flodkryssningar i USA. De har mindre båtar som är utrustade med inredning som ger dig en lyxig upplevelse. American Cruise Lines grundades 1991 och har sitt huvudkvarter i Guilford i Connecticut. För att bege dig ut på kryssning på en flod i Amerika så måste du förstås först flyga över Atlanten men det kan det vara värt. Det här är en helt unik form av kryssningsupplevelse!

Resa med American Cruise Lines

Tänk dig att resa på en båt som påminner om berättelserna om Huckleberry Finn. De stora hjulen som finns i aktern är kanske bara för dekoration, men de ger känslan av att resa tillbaka i tiden. Med American Cruise Lines så kommer du att resa på vackra båtar som tar dig ut på floderna som finns utmed östkusten såväl som i inlandet i stater som Mississippi. Man kan också kryssa i Alaska, och en resa handlar om så mycket mer än avkoppling och vackra vyer. Det här är ju också en form av historieresa där du kan lära dig så mycket mer om USAs historia via vattenvägarna.

Något som kan göra stor skillnad är att båten sällan har mer än omkring 100 passagerare. Det gör att man får en mysig resa. Trots att kryssningen är i USA där allting är så stort så känns formatet mindre och lättare att ta till sig.

Aktiviteter på båtarna

Precis som andra kryssningar så kan du givetvis se fram emot god mat på American Cruise Lines båtar. Här får du underhållning och aktiviteter som är bra för kropp och själ. Missa inte att du kan få riktigt fina konserter från de bästa artisterna från Nashville. Om det här är musik som du uppskattar så ska du se till att boka in en resa då det blir äkta countryfest på båten!