Taggade Karibien

Royal Caribbean

Ta en titt på ett kryssningsfartyg från Royal Caribbean, du kommer att undra om det är sant. Skridskor, våg-pool med surfing, klättring… Med det här kryssningsföretaget så tycks allt vara möjligt. Dessutom så är de kända för att jobba mot bättre lösningar för miljön. Deras privata turistdestination på Haiti fick år 2013 certifikat för att erbjuda hållbar turism. Royal Caribbean jobbar också med att utveckla bättre teknik för motorer för att se till att deras många skepp är bättre för miljön.

Resa med Royal Caribbean kryssningar

Man kan resa med Royal Caribbean från Nordamerika, Asien, södra Europa och även från Skandinavien. Det finns avgångar från Stockholm såväl som från Köpenhamn. Dessutom så kan man börja resan i England i Southampton. Var resan börjar beror givetvis en hel del på var man vill kryssa. Med Royal Caribbean så kan du upptäcka platser som Bahamas och Bermuda, Asien, Australien, Kanada, Hawaii och mer. Du kan i stort sett upptäcka varje världshav med företagets olika båtar och kryssningar.

Aktiviteter på båtarna

Royal Caribbeans kryssningar passar mycket bra för familjer såväl som för par och singlar. På båtarna så finns det mycket att göra. Förutom att man kan äta gott och se på utsikten så erbjuds det en massa sport. Testa att vågsurfa i en pool på båten eller njut av helt vanlig simning i en pool under en blå himmel. Det är barnvänligt med aktiviteter och barnpassning för de små. Dessutom så är det förstås så att man kan stiga i land och se spännande platser under kryssningens gång och det är kul för alla åldrar.

MSC

Som ett gigantiskt hotell som flyter på vattnet… Så kan man beskriva ett kryssningsfartyg från MSC som en gång grundades i Italien och som nu erbjuder kryssningar på flera hav. Det här kryssningsföretaget är ett av världens allra största privatägda. Med kontor i över 45 länder så är det inte svårt att finna en hamn där en MSC kryssning startar. Men blanda inte ihop kryssningsfartygen med de som kör containrar! MSC Cruises är en del av Mediterranean Shipping Company vars båtar enbart är till för att skeppa gods och inte festsugna människor.

Resa med MSC kryssningar

MSC har kryssningar på flera håll i världen. Du kan resa med deras kryssningar på västra och östra Medelhavet. Man har också turer i norra Europa. Spännande turer med stopp på Karibiska öar är mycket populära under vintersäsong, och dessutom så går flera skepp omkring Afrikas södra spets och i norra Asien. Du hittar även resor mellan dessa.

För svenskar så kanske det lockar mer med en resa söderut. Men det finns faktiskt riktigt intressanta nordiska kryssningar som tar dig över Östersjön till de baltiska staterna. Under sommartid så blir det behagligt väder och då kan det vara spännande att kliva av och ge sig ut på historievandringar och andra aktiviteter som anordnas på torra land.

Aktiviteter på båtarna

Butiker, god mat, pizza i hytten, lek för barnen, lek för föräldrar, dans, bad i pool och så stopp på intressanta platser förstås. När du undrar vad du kan göra på en MSC kryssning så är frågan egentligen vad du inte kan göra. Båtarna är försedda med det bästa av det bästa i form av underhållning och aktiviteter. Man behöver inte gå iland då man får allt som en perfekt semester kräver direkt ombord!

Carnival

Det är många som väljer att kryssa med Carnival som har fått flera viktiga utmärkelser som bästa kryssningslinje och mer. Carnivals senaste skepp, Carnival Visat, kom år 2016 och det är fler på gång. År 2018 så lanserades Carnival Horizon och året därpå Carnival Panorama. Det här är ett kryssningsföretag som har som mål att skapa roliga semestrar på hav. När du är ombord på ett av deras kryssningsfartyg så kan du räkna med underhållning dygnet runt. Underhållningen är till för stora och små så Carnival är ett bra val för hela familjen.

Resa med Carnival kryssningar

Vad sägs om en blandning av god mat, bad med vattenrutschkanor, casino, och så en skön fest på båtens däck? Det här är vardagen ombord på en Carnival kryssare. Du kan välja mellan 3 till 16 dagars turer. Avgångar finns från kusterna i USA såväl som från Kanada, Puerto Rico, Europa och Barbados. Du kan segla ut på Karibiens blåa vatten eller upptäcka Mexiko, Alaska, Kuba eller kanske Medelhavet från en lyxkryssare. Carnival har mycket att erbjuda och du kan ta dig hela vägen till Australien med deras båtar om du vill.

Mycket att göra ombord

På båtarna så finns det en hel del att göra. Om du vill fira högtider så kan du boka in en kryssning mot slutet av året eller kanske till våren. Att fira jul med vänner och familj på en kryssning i Karibien låter kanske inte så dumt. Det hålls fester och du kan njuta av restauranger som är i världsklass. Kryssningarna som är särskilt lämpade för barnfamiljer har också särskilda aktiviteter för barn som gör det möjligt för föräldrar att få lite ledigt.

Disney Cruise Line

Om du är ute efter en semester som tar dig in i en fantasivärld på ett verkligt sätt så kan en kryssning med Disney Cruise Line vara det bästa valet. Det här är ett kryssningsföretag som ägs av The Walt Disney Company. Ta dig till Karibiens spännande natur med lyxiga båtar som bjuder på underhållning i världsklass eller upptäck de norska fjordarna. Med Disney Cruise Line så får man en resa som man sällan kommer att glömma!

Resa med Disney Cruise Line

Destinationerna är många och det gör att du i stort sett kan uppleva världens alla under på en båt från Disney Cruise Line. Det finns fyra kryssningsskepp, Dream, Wonder, Fantasy och Magic. Dream och Fantasy är de större skeppen, men allting är relativt och de flesta kommer antagligen att tycka att samtliga Disney kryssningsskepp är stora!

Något som kan vara bra att veta är att du kommer att få en särskild plats i en av fartygets tre restauranger. Det betyder att du och ditt ressällskap kommer att äta i samma restaurang varje kväll under resans gång. Det här är faktiskt mycket bra för det skapar ordning och reda och du slipper köa för att få äta.

Med Disney Cruise Line så kan du få uppleva värmen i Karibien. Upptäck Bahamas eller bege dig längre söderut till Panamakanalen. Det finns också kryssningar i Alaska och i Europa.

Aktiviteter på båtarna

Vad gör man på en Disney-kryssning? Varje dag så får du ett schema som visar dig vad som är på gång den dagen. Det blir shower och lek såväl som möjlighet till sport och kroppsvård. Det finns aktiviteter för alla åldrar på båtarna, och så kommer du ju att kliva iland på spännande platser.