Arkiv för Rederier

TT-Line

Det privatägda tyska rederiet TT-Line kör färjetrafik mellan Sverige, Tyskland och Polen. Under 2023 öppnar även linjen som går mellan Karlshamn och Klaipėda. Ett perfekt och prisvärt sätt att åka på semester till kontinenten och samtidigt ha kul på väg mot din destination. Ombord på de nio olika färjorna kan du dansa, äta gott, sola på däck och låta barnen leka.

TT-Lines fartyg

TT-Line besitter nio fartyg med gott om plats, vacker panoramautsikt och hög säkerhet. Fartygen har alla sina egna namn som tagna direkt ur sagorna:

 • Nils Holgersson
 • Peter Pan
 • Tinker Bell
 • Akka
 • Robin Hood
 • Tom Sawyer
 • Nils Dacke
 • Huckleberry Finn
 • Marco Polo
tt line rostock bokakryssning - TT-Line

Färjelinjer Sverige – Tyskland

Boka en shoppingresa eller en långhelg med båt till Tyskland. På TT-Line kan du köpa en vanlig biljett eller passa på att boka en paketresa inklusive hotell i Tyskland.

Linjerna mellan Sverige och Tyskland är en av de mest populära rutterna som TT-Line trafikerar. Det finns två linjer du kan boka:

 • Trelleborg –Travemünde. Resan tar ca 8 timmar.
 • Trelleborg – Rostock. Resan tar ca 6 timmar.

Båda linjerna går både dagtid och nattetid med fyra avgångar per dygn. Det här är ett roligt och flexibelt sätt att resa ner till Europa eller från Europa upp mot Sverige när du bestämt dig för att göra en roadtrip. Självfallet kan du ta bilen med ombord.

Färjelinjer Sverige – Polen

Upptäck det fantastiska landet Polen med sin gömda riviera och sin unika historia. Med TT-Line kan du ta linjen mellan Trelleborg och Świnoujście, en liten gullig hamnstad byggd på 44 små öar alldeles intill tyska gränsen. Ett perfekt sätt att upptäcka Centraleuropa med bil, ta en shoppinghelg eller bara för att ha kul ombord.

Färjelinjer Sverige – Litauen

TT-Line har utökat sina rutter med två spännande linjer till Litauen. Antal avgångar per vecka är fem mellan Trelleborg – Klaipėda, och sex avgångar per vecka om du åker Karlshamn – Klaipėda.

 • Trelleborg – Klaipėda. Resan tar ca 16,5 timmar.
 • Karlshamn – Klaipėda. Resan tar ca 13 timmar.

Semester i de baltiska länderna ökar markant i popularitet. Priserna är betydligt lägre än i Sverige och resten av Europa, det finns fantastisk kultur att ta del av och arkitektoniska pärlor att beundra. Bara tre timmar bort från den söta medeltida staden Klaipėda ligger Litauens huvudstad Vilnius som också är värd ett besök.

Att göra ombord på TT-Line

Så fort du stiger ombord på några av TT-Lines många färjor har du en rad aktiviteter som ligger framför dina fötter. Njut av goda luncher, middagar, panoramabaren, snacksmenyer, baltisk mat och den traditionella svenska husmanskosten.

Utöver mat och dryck finns det en oändlig uppsjö av avkoppling och underhållning. Ta en tur i gymmet, boka tid för spa-behandling, gå på bio och se din favoritfilm, låt barnen gå på skattjakt och möta galna äventyr med proffsiga lekledare – eller varför inte prova din spellycka på slotmaskinerna. Och du – glöm inte bort att handla i den stora taxfreeshoppen till lägre priser. Ska du åka nattrutten? Då kan du se fram emot bekväma hytter att vila upp dig i, i väntan på tilläggning.

Ett ”grönt” sätt att resa

Inte nog med att TT-Line är ett kul och prisvärt sätt att bege sig ut i världen – rederiet har också fått en rad utmärkelser. På senare tid har man också startat Green ship – ett koncept som går ut på att minska miljöutsläppen och köra med dieselelektriskt driftsystem.

Royal Caribbean

Ta en titt på ett kryssningsfartyg från Royal Caribbean, du kommer att undra om det är sant. Skridskor, våg-pool med surfing, klättring… Med det här kryssningsföretaget så tycks allt vara möjligt. Dessutom så är de kända för att jobba mot bättre lösningar för miljön. Deras privata turistdestination på Haiti fick år 2013 certifikat för att erbjuda hållbar turism. Royal Caribbean jobbar också med att utveckla bättre teknik för motorer för att se till att deras många skepp är bättre för miljön.

Resa med Royal Caribbean kryssningar

Man kan resa med Royal Caribbean från Nordamerika, Asien, södra Europa och även från Skandinavien. Det finns avgångar från Stockholm såväl som från Köpenhamn. Dessutom så kan man börja resan i England i Southampton. Var resan börjar beror givetvis en hel del på var man vill kryssa. Med Royal Caribbean så kan du upptäcka platser som Bahamas och Bermuda, Asien, Australien, Kanada, Hawaii och mer. Du kan i stort sett upptäcka varje världshav med företagets olika båtar och kryssningar.

Aktiviteter på båtarna

Royal Caribbeans kryssningar passar mycket bra för familjer såväl som för par och singlar. På båtarna så finns det mycket att göra. Förutom att man kan äta gott och se på utsikten så erbjuds det en massa sport. Testa att vågsurfa i en pool på båten eller njut av helt vanlig simning i en pool under en blå himmel. Det är barnvänligt med aktiviteter och barnpassning för de små. Dessutom så är det förstås så att man kan stiga i land och se spännande platser under kryssningens gång och det är kul för alla åldrar.

Princess Cruises

Sedan 1965 så har Princess Cruises erbjudit sköna kryssningar. Det här kryssningsföretaget ägs av Carnival Corporation & Plc. som även äger kryssningsföretag som Holland America Line. Det här företaget har flera stora skepp. Ett av de största är Royal Princess som har bekväma hytter med balkonger. Företaget har sin bas i Kalifornien men ordnar kryssningar på flera håll i världen. De erbjuder över 360 destinationer. Princess Cruises blev kända genom såpoperan Love Boat som filmades på deras skepp.

Resa med Princess Cruises

Princess Cruises erbjuder kryssningar som tillhör kategorin Premium. Det betyder att man får bra priser, bra mat med många val, fina hytter med möjlighet till sviter, och något som kan påminna lite om en semester på ett fyrstjärnigt hotell fast på vatten. Du kan förvänta dig en rätt så traditionell kryssning. Med trevlig miljö och många olika tjänster. Något som verkligen uppskattas av de som reser på kryssningarna är privata balkonger vilket Princess Cruiser hävdar att de var först med.

Aktiviteter på båtarna

Det råder ingen brist på saker att göra då man kryssar med Princess. Du kan lyssna på intressanta föreläsningar, höra musik, se olika typer av shower och ta det lugnt vid poolen. Restaurangerna på båtarna är bra och erbjuder olika slags maträtter. För det mesta så är det så att maten ingår i priset. Det betyder att du får frukost, lunch, middag och mellanmål utan att behöva betala extra för detta. Samma sak gäller shower. Dessutom så ska vi inte glömma bort att fartyget lägger till i hamnar där du kan kliva av för att uppleva städer. När detta sker så brukar bussar inkluderas då det behövs.

Norwegian Cruise Line

Om du vill ha ett riktigt stort urval av mat och underhållning på ett enda skepp så är Norwegian Cruise Line ett bra val. Det här är ett kryssningsföretag som erbjuder en tillbakalutad upplevelse där olika intressen möts med spännande aktiviteter ombord. När du kryssar med Norwegian Cruise Line så kan du räkna med att det kommer att finnas gratis wifi såväl som god mat och dryck på båten. Dessutom så är detta företaget som har en egen ö som du kan vistas på för att uppleva något som är utöver det vanliga. Det finns avgångar från många olika hamnar i olika länder. Närmast är Köpenhamn men man kan också flyga till Spanien, USA eller kanske Honolulu för att ta sig till skeppet.

Res med Norwegian Cruise Line

Namnet till trots så är det här ett amerikansk-bermudas-företag som har sitt huvudkontor i Florida. Det kom till år 1966 och hette då Norwegian Caribbean Line. När du reser med Norwegians kryssningar så är det freestyle som gäller. Det betyder att man inte har någon särskild ordning för måltider. Du slår dig ner vid ett ledigt bord och det krävs inte några särskilda outfits för att vara välkommen i båtens restaurang. Det här kryssningsföretaget har två privata öar i Karibien, Harvest Caye i Belize och Great Stirrup Cay i Bahamas.

Populära kryssningsfartyg

Några av de populäraste kryssningsfartygen som du kan åka med är:

Norwegian Pearl – Ett skepp för cirka 3000 passagerare med barer, restauranger och aktiviteter. Här kan man njuta av musik och pop är ofta ett tema för resan. Kan passa bra för familjer såväl som för par och yngre resenärer.

Norwegian Jewel – Två dussin restauranger och några är helt gratis, inkluderade i resans pris. Här får också omkring 3000 passagerare plats.

Norwegian Joy – Det här är ett kryssningsfartyg som är byggt för den kinesiska marknaden där det kryssas flitigt.

Norwegian Sun – Detta skepp är mindre och tar bara omkring 2000 passagerare. Men det finns två pooler och en stor scen för riktigt god underhållning. Dessutom så har båten över 10 restauranger.

Hurtigruten

Det norska kryssningsföretaget är aktivt världen över. När du hör namnet Hurtigruten så kanske du tänker mer på norska fjordar ön tropiska paradis, och visst kan det vara en resa som du föredrar. Men du kan också ge dig av till hav där det blåser varmt och vattnet är så blått att du undrar om det är en dröm eller på riktigt. Norska Hurtigruten säger att de erbjuder världens vackraste sjöresa där du får uppleva natur i kombination med underbar mat. Företaget inriktar sig på flera målgrupper så Hurtigruten kryssningar är ett bra val oavsett om du är småbarnsförälder eller pensionär på jakt efter ny partner.

Resa med Hurtigruten kryssningar

Vart vill du åka? Du kan ta dig till Asien, Kanarieöarna, Karibien, Medelhavet, Dubai och norra Europa med Hurtigrutens kryssningar. Företaget samarbetar med flera olika kryssningsrederier för att kunna erbjuda bästa möjliga kryssning. Omkring jul så blir det jul- och nyårskryssningar, till våren så ordnas det med vår-kryssningar, man kan kryssa med eller utan barn, och så går det att skapa kombinationsresor med lite av varje.

Boka in bröllopet till havs, kanske nära en vacker söderhavsö, eller testa en generationsresa. Med Hurtigruten kryssningar så finns det många spännande alternativ.

Aktiviteter på båtarna

När du reser iväg på en Hurtigruten kryssning så kan du bada i pooler på båten, äta i olika restauranger, få kroppsbehandlingar och bara se på den fina utsikten. En Hurtigruten kryssning är en unik upplevelse där du kommer ut till havs i en båt som är bekväm och spännande att vistas på.

Celebrity Cruises

Galapagos, Asien, Alaska… Med Celebrity Cruises så kan du upptäcka många platser på vår vackra planet. Det här är ett kryssningsföretag som grundades år 1988 av Chandris Group som har sitt säte i Grekland. Det är klart att du kan stanna på båten och fortsatt njuta av allt det som erbjuds. Men för många så handlar en kryssning med Celebrity Cruises om alla de platser som man kan nå med skeppen. Du får gott om tid till att upptäcka städer, shoppa lokalt och även testa restauranger som du annars bara hade kunnat läsa om.

Resa med Celebrity Lines

Du kan starta din kryssning med Celebrity Cruises från Stockholm. Beroende på var du vill kryssa så får du uppsöka en hamn i Europa eller kanske i USA. Fartygen ligger i olika hamnar men erbjuder alla samma lyx och komfort. Ombord så kan du njuta av spa och även ta dig tid till att fundera lite på livet då du sitter på däck och blickar ut över öppet hav. Båtlivet är bekvämt och du får olika alternativ för mat då båtarna rymmer flera restauranger. Hytterna är trevliga men tänk på att fråga om detta när du bokar då man kan göra särskilda val i enlighet med de behov som finns.

Aktiviteter på båtarna

Vad ska du göra ombord? Det blir faktiskt en fråga som du får fundera lite på för det pågår så mycket på samma gång då man kryssar med Celebrity Cruises. Kanske får du möjlighet att se en show med en känd artist eller så väljer du att utveckla dina sinnen med någon form av hobby som du inte har testat förr. Bada i pooler och se fram emot nästa hamn då du kan ta fantastiska bilder från däck då ni sakta seglar in mot nya äventyr.

Carnival

Det är många som väljer att kryssa med Carnival som har fått flera viktiga utmärkelser som bästa kryssningslinje och mer. Carnivals senaste skepp, Carnival Visat, kom år 2016 och det är fler på gång. År 2018 så lanserades Carnival Horizon och året därpå Carnival Panorama. Det här är ett kryssningsföretag som har som mål att skapa roliga semestrar på hav. När du är ombord på ett av deras kryssningsfartyg så kan du räkna med underhållning dygnet runt. Underhållningen är till för stora och små så Carnival är ett bra val för hela familjen.

Resa med Carnival kryssningar

Vad sägs om en blandning av god mat, bad med vattenrutschkanor, casino, och så en skön fest på båtens däck? Det här är vardagen ombord på en Carnival kryssare. Du kan välja mellan 3 till 16 dagars turer. Avgångar finns från kusterna i USA såväl som från Kanada, Puerto Rico, Europa och Barbados. Du kan segla ut på Karibiens blåa vatten eller upptäcka Mexiko, Alaska, Kuba eller kanske Medelhavet från en lyxkryssare. Carnival har mycket att erbjuda och du kan ta dig hela vägen till Australien med deras båtar om du vill.

Mycket att göra ombord

På båtarna så finns det en hel del att göra. Om du vill fira högtider så kan du boka in en kryssning mot slutet av året eller kanske till våren. Att fira jul med vänner och familj på en kryssning i Karibien låter kanske inte så dumt. Det hålls fester och du kan njuta av restauranger som är i världsklass. Kryssningarna som är särskilt lämpade för barnfamiljer har också särskilda aktiviteter för barn som gör det möjligt för föräldrar att få lite ledigt.

American Cruise Lines

Varför inte upptäcka USA på en båt? Med American Cruise Lines så kan du ge dig ut på floder som Hudsonfloden och se öar som Long Island (och kanske sippa på en drink med samma namn?). Det här är ett kryssningsföretag som erbjuder 25 olika flodkryssningar i USA. De har mindre båtar som är utrustade med inredning som ger dig en lyxig upplevelse. American Cruise Lines grundades 1991 och har sitt huvudkvarter i Guilford i Connecticut. För att bege dig ut på kryssning på en flod i Amerika så måste du förstås först flyga över Atlanten men det kan det vara värt. Det här är en helt unik form av kryssningsupplevelse!

Resa med American Cruise Lines

Tänk dig att resa på en båt som påminner om berättelserna om Huckleberry Finn. De stora hjulen som finns i aktern är kanske bara för dekoration, men de ger känslan av att resa tillbaka i tiden. Med American Cruise Lines så kommer du att resa på vackra båtar som tar dig ut på floderna som finns utmed östkusten såväl som i inlandet i stater som Mississippi. Man kan också kryssa i Alaska, och en resa handlar om så mycket mer än avkoppling och vackra vyer. Det här är ju också en form av historieresa där du kan lära dig så mycket mer om USAs historia via vattenvägarna.

Något som kan göra stor skillnad är att båten sällan har mer än omkring 100 passagerare. Det gör att man får en mysig resa. Trots att kryssningen är i USA där allting är så stort så känns formatet mindre och lättare att ta till sig.

Aktiviteter på båtarna

Precis som andra kryssningar så kan du givetvis se fram emot god mat på American Cruise Lines båtar. Här får du underhållning och aktiviteter som är bra för kropp och själ. Missa inte att du kan få riktigt fina konserter från de bästa artisterna från Nashville. Om det här är musik som du uppskattar så ska du se till att boka in en resa då det blir äkta countryfest på båten!

Costa Cruises

Costa lovar att det inte spelar någon roll vilken typ av semester du är ute efter. De kan göra dina drömmar till verklighet med hytter som har havsutsikt och så fantastiska restauranger. Underhållningen är till för vuxna och barn och dessutom så kan du räkna med stopp under resans gång. Att kliva av och utforska exotiska platser är en viktig del av kryssningen med Costa som erbjuder semestrar på flera håll i världen. Du kan börja din kryssning i Sverige, Danmark, Finland, Island eller kanske i Norge. Starthamnen beror på den kryssning som du väljer.

Resa med Costa kryssningar

Costa Cruises största målgrupp är italienare och turister från andra länder som vill besöka Italien. Bolagets ägare finns dock i USA och Storbritannien. Du behöver inte resa långt för att njuta av en Costa kryssning. De erbjuder turer i norra Europa. Upptäck baltstaterna för omkring 5000 kronor. Då kan du börja i Stockholm och resa mellan 2 och 11 nätter. Varje paket är unikt och det finns många val!

Costa har riktigt prisvärda kryssningar i Medelhavet som kan gå på under 2000 kronor. Den här typen av kryssning inkluderar stopp i vackra städer längsmed Italiens kust. Även om barn kan uppskatta aktiviteterna på båten och det sköna vädret så kan de historiska platserna vara av större intresse för vuxna. Ett utmärkt val för den som har gått i pension och som vill resa i ett lugnt och skönt tempo bland franska städer och spanska öar.

Aktiviteter på båtarna

Costa har också populära singelkryssningar. Det här är kryssningar där allting är utformat med tanke på dig som vill resa ensam. På båten så får du underhållning samt en massa sköna aktiviteter som friskvård. Utöver det grundpaket som man beställer så finns det alltid mer att lägga till på båten om du vill det.

Costas kryssningar är kända för att erbjuda komfort och spänning. De olika fartygen har utrustats med allt från bubbelpool till sportplaner där det går att spela basket eller köra aerobics tillsammans med andra mitt ute på havet.

Disney Cruise Line

Om du är ute efter en semester som tar dig in i en fantasivärld på ett verkligt sätt så kan en kryssning med Disney Cruise Line vara det bästa valet. Det här är ett kryssningsföretag som ägs av The Walt Disney Company. Ta dig till Karibiens spännande natur med lyxiga båtar som bjuder på underhållning i världsklass eller upptäck de norska fjordarna. Med Disney Cruise Line så får man en resa som man sällan kommer att glömma!

Resa med Disney Cruise Line

Destinationerna är många och det gör att du i stort sett kan uppleva världens alla under på en båt från Disney Cruise Line. Det finns fyra kryssningsskepp, Dream, Wonder, Fantasy och Magic. Dream och Fantasy är de större skeppen, men allting är relativt och de flesta kommer antagligen att tycka att samtliga Disney kryssningsskepp är stora!

Något som kan vara bra att veta är att du kommer att få en särskild plats i en av fartygets tre restauranger. Det betyder att du och ditt ressällskap kommer att äta i samma restaurang varje kväll under resans gång. Det här är faktiskt mycket bra för det skapar ordning och reda och du slipper köa för att få äta.

Med Disney Cruise Line så kan du få uppleva värmen i Karibien. Upptäck Bahamas eller bege dig längre söderut till Panamakanalen. Det finns också kryssningar i Alaska och i Europa.

Aktiviteter på båtarna

Vad gör man på en Disney-kryssning? Varje dag så får du ett schema som visar dig vad som är på gång den dagen. Det blir shower och lek såväl som möjlighet till sport och kroppsvård. Det finns aktiviteter för alla åldrar på båtarna, och så kommer du ju att kliva iland på spännande platser.