Taggade USA

Norwegian Cruise Line

Om du vill ha ett riktigt stort urval av mat och underhållning på ett enda skepp så är Norwegian Cruise Line ett bra val. Det här är ett kryssningsföretag som erbjuder en tillbakalutad upplevelse där olika intressen möts med spännande aktiviteter ombord. När du kryssar med Norwegian Cruise Line så kan du räkna med att det kommer att finnas gratis wifi såväl som god mat och dryck på båten. Dessutom så är detta företaget som har en egen ö som du kan vistas på för att uppleva något som är utöver det vanliga. Det finns avgångar från många olika hamnar i olika länder. Närmast är Köpenhamn men man kan också flyga till Spanien, USA eller kanske Honolulu för att ta sig till skeppet.

Res med Norwegian Cruise Line

Namnet till trots så är det här ett amerikansk-bermudas-företag som har sitt huvudkontor i Florida. Det kom till år 1966 och hette då Norwegian Caribbean Line. När du reser med Norwegians kryssningar så är det freestyle som gäller. Det betyder att man inte har någon särskild ordning för måltider. Du slår dig ner vid ett ledigt bord och det krävs inte några särskilda outfits för att vara välkommen i båtens restaurang. Det här kryssningsföretaget har två privata öar i Karibien, Harvest Caye i Belize och Great Stirrup Cay i Bahamas.

Populära kryssningsfartyg

Några av de populäraste kryssningsfartygen som du kan åka med är:

Norwegian Pearl – Ett skepp för cirka 3000 passagerare med barer, restauranger och aktiviteter. Här kan man njuta av musik och pop är ofta ett tema för resan. Kan passa bra för familjer såväl som för par och yngre resenärer.

Norwegian Jewel – Två dussin restauranger och några är helt gratis, inkluderade i resans pris. Här får också omkring 3000 passagerare plats.

Norwegian Joy – Det här är ett kryssningsfartyg som är byggt för den kinesiska marknaden där det kryssas flitigt.

Norwegian Sun – Detta skepp är mindre och tar bara omkring 2000 passagerare. Men det finns två pooler och en stor scen för riktigt god underhållning. Dessutom så har båten över 10 restauranger.

Celebrity Cruises

Galapagos, Asien, Alaska… Med Celebrity Cruises så kan du upptäcka många platser på vår vackra planet. Det här är ett kryssningsföretag som grundades år 1988 av Chandris Group som har sitt säte i Grekland. Det är klart att du kan stanna på båten och fortsatt njuta av allt det som erbjuds. Men för många så handlar en kryssning med Celebrity Cruises om alla de platser som man kan nå med skeppen. Du får gott om tid till att upptäcka städer, shoppa lokalt och även testa restauranger som du annars bara hade kunnat läsa om.

Resa med Celebrity Lines

Du kan starta din kryssning med Celebrity Cruises från Stockholm. Beroende på var du vill kryssa så får du uppsöka en hamn i Europa eller kanske i USA. Fartygen ligger i olika hamnar men erbjuder alla samma lyx och komfort. Ombord så kan du njuta av spa och även ta dig tid till att fundera lite på livet då du sitter på däck och blickar ut över öppet hav. Båtlivet är bekvämt och du får olika alternativ för mat då båtarna rymmer flera restauranger. Hytterna är trevliga men tänk på att fråga om detta när du bokar då man kan göra särskilda val i enlighet med de behov som finns.

Aktiviteter på båtarna

Vad ska du göra ombord? Det blir faktiskt en fråga som du får fundera lite på för det pågår så mycket på samma gång då man kryssar med Celebrity Cruises. Kanske får du möjlighet att se en show med en känd artist eller så väljer du att utveckla dina sinnen med någon form av hobby som du inte har testat förr. Bada i pooler och se fram emot nästa hamn då du kan ta fantastiska bilder från däck då ni sakta seglar in mot nya äventyr.

American Cruise Lines

Varför inte upptäcka USA på en båt? Med American Cruise Lines så kan du ge dig ut på floder som Hudsonfloden och se öar som Long Island (och kanske sippa på en drink med samma namn?). Det här är ett kryssningsföretag som erbjuder 25 olika flodkryssningar i USA. De har mindre båtar som är utrustade med inredning som ger dig en lyxig upplevelse. American Cruise Lines grundades 1991 och har sitt huvudkvarter i Guilford i Connecticut. För att bege dig ut på kryssning på en flod i Amerika så måste du förstås först flyga över Atlanten men det kan det vara värt. Det här är en helt unik form av kryssningsupplevelse!

Resa med American Cruise Lines

Tänk dig att resa på en båt som påminner om berättelserna om Huckleberry Finn. De stora hjulen som finns i aktern är kanske bara för dekoration, men de ger känslan av att resa tillbaka i tiden. Med American Cruise Lines så kommer du att resa på vackra båtar som tar dig ut på floderna som finns utmed östkusten såväl som i inlandet i stater som Mississippi. Man kan också kryssa i Alaska, och en resa handlar om så mycket mer än avkoppling och vackra vyer. Det här är ju också en form av historieresa där du kan lära dig så mycket mer om USAs historia via vattenvägarna.

Något som kan göra stor skillnad är att båten sällan har mer än omkring 100 passagerare. Det gör att man får en mysig resa. Trots att kryssningen är i USA där allting är så stort så känns formatet mindre och lättare att ta till sig.

Aktiviteter på båtarna

Precis som andra kryssningar så kan du givetvis se fram emot god mat på American Cruise Lines båtar. Här får du underhållning och aktiviteter som är bra för kropp och själ. Missa inte att du kan få riktigt fina konserter från de bästa artisterna från Nashville. Om det här är musik som du uppskattar så ska du se till att boka in en resa då det blir äkta countryfest på båten!